ja robię to tak
3 cebule, 2 marchewki, 3 ząbki czosnku ...podsmażam na patelni na smalcu
z 1,5 kilograma ziemniaków obieram i kroję niedbale w małe kawałki/ kostka, kółka, trójkąty, graniastosłupy ...jak leci :)
do zeszklonej cebulki i marchewki dorzucam surowe ziemniaki na jakieś10 minut
dosypuję trochę ostrej papryki majeranku i kminku
jak ziemniaki zrobią się trochę miękkie i wchłoną aromat z patelni przerzucam wszytko do gara zalewam wodą i wychodzę z kuchni na 30 minut
jak ziemniaczki zrobią się miękkie na tyle że można je rozgnieść widelcem w wodzie, blenderem miksuję wszystko i już
można podsmażyć boczek i dorzucić na koniec
...poniżej wersja bieda/ zamiast boczku por ;(
wtorek, 25 sierpnia 2009
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz