poniedziałek, 26 września 2011

faszerowana cukinia


...pokroiłem cukinię na równe kawałki i wydrążyłem ze środka ile się dało małym nożykiem /ważne żeby ścianki nie były za cienkie


do zagotowanej wody z jedną kostką rosołową wsadziłem na 3 minuty pokrojone kawałki ...nie mogą leżeć za długo w wodzie bo się zrobią za miękkie i przy pieczeniu się rozlecą


farsz: mięso mielone, drobno pocięta i obgotowana fasolka szparagowa, dwa pomidorki, trochę cebulki, czosnek i wcześniej usunięty miąższ z cukinii +zioła /dużo tymianku :)


faszerujemy i na wierzch gruby plaster sera pleśniowego ...na blaszkę trochę oliwki i do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni około 20 minut max/musi się tylko zapiec


ziemniaczki pire z dwoma ząbkami czosnku i masełkiem i surówka z selera naciowego

...na jedną osobę max 3 sztuki jak na obrazku :) ...jeden więcej to już obżarstwo hahah



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz