/szef kuchni -mama regina :)
\kilogramowy kawałek schabu obsmażamy dokładnie w głębokim oleju z 2 ząbkami czosnku/niech się spalą... mają dać tylko aromat/ +oczywiście pieprz i sól
/obsmażamy dokładnie z każdej strony
zciągamy na papierowy ręcznik żeby odsączyć z tłuszczu i żeby mięcho odetchnęło i się ostudziło
w tym czasie jedno białko mieszamy z posiekaną świerzą pietruszką 3wyciśniętymi ząbkami czosnku i jedną zeszkloną na patelni cebulką ... dodajemy trochę pokruszonego pleśniowego sera
kiedy schab się ostudzi obtaczamy w białku z przyprawami i kładziemy na ciasto francuskie i zamykamy jak pieroga /ciasto gotowie, kupione w sklepie- jeden kawałek idealnie starczy/ z góry polewamy resztą białka i już
w moim piekarniku robiło się to około godziny
do tego obowiązkowo biały sos i surówka z czerwonej kapusty ...rewelacja


wygląda cuuuuudnie! i napewno tak smakuje:D ZROBIIMY!!! s&m
OdpowiedzUsuń