wtorek, 9 marca 2010

szpinakowe rury

wiec po kolei...
farsz:
średni kawałek piersi kroimy na małe kawałeczki i obsmażamy dokładnie z marchewką, cebulką, 3 zombkami czosnku, nasionkami dyni, słonecznika i ziołami/pieprz cayen, Vegeta, zioła prowansalskie, tymianek, kmin...wszystko po trochu w dowolnej kombinacji :)
jak wszystko dojdzie dorzucamy szpinak w brykiecie, zmniejszamy ogień i przykrywamy na chwilkę
do rurek najpierw wsadzamy kawałek sera a następnie wciskamy farsz łyżką i paluchem
sos:
koncentrat, pomidory w puszce, pół czerwonej papryki, dużo czosnku, kostka rosołowa, pieprz cayen /po 10 minutach gotowania miksujemy i zalewamy
...i około 40 minut w nagrzanym piekarniku :)
.../ważna sprawa
maksymalnie 4 rurki na głowę ...6 to stanowczo za dużo
...stanowczo za dużo :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz